Arno Goossens

“De herinnering aan een ontmoeting probeer ik in mijn beelden vast te leggen.”

 Arno laat zich als beeldhouwer en bioloog vooral inspireren door het leven. Hij werkt naar realistische beelden, waarin dansende vrouwen en krachtige stieren vaak het thema vormen.Het is niet zijn bedoeling om de uiterlijke vorm na te bootsen maar om de lichaamstaal te vertellen. Ondanks de realistische wijze van werken maakt hij  zijn beelden vaak anoniem door hoofd en andere lichaamsdelen weg te laten. Daardoor krijgen de houding en beweging van het beeld meer de nadruk. 

 Arno is een autodidact. Door het samenwerken met verschillende bronsgieters heeft hij het maken van bronzen beelden geleerd. Het maken van de mallen, het gieten van het wasafgietsel en het afwerken van het gegoten beeld, maakt voor hem deel uit van het creatieve proces. Dit vloeit misschien nog voort uit zijn ambachtelijke manier van werken. De persoonlijke toets op de huid van het beeld blijft zo behouden. 

 “In mijn werk is voor het marmer een steeds belangrijker wordende rol weggelegd. Ik gebruik een ambachtelijke bewerking van marmer en brons, om mijn herinneringen in deze eerlijke en robuuste materialen tot leven te brengen.”


Werk van Arno Goossens

«
»