Brita Seifert

“Ik word geïnspireerd door muziek, reizen en natuurlijk mijn persoonlijke ervaringen..”

Brita begon in 1980 met tekenen met potlood en papier, zij tekende al drie jaar voordat zij werd toegelaten tot de Academie voor Grafische en Illustratie in Leipzig.

Van 1988 – 1989 volgde zij ook nog de academie voor Beeldende Kunst in Berlijn en in 2000 heeft ze haar studie Multimedia Design voltooid om daarna een carrière digitale kunst na te streven.

Brita ontwerpt nu meestal eerst haar werken op de computer waarna zij ze gaat tekenen of schilderen. Voor de goede stofuitdrukking nodigt ze een model uit. In elk werk probeert zij een haar herkenbare emotie te verwerken, vaak dingen uit het dagelijks leven met een zekere expressiviteit die zich sterk wendt tot de fantastische, erotische en magisch realistische beelden. De scènes in haar werk ontstaan meestal in de schemering van de ochtend of in de laatste stralen van de avond, de grens tussen dag en nacht, slapen en waken, vervaging tussen de werkelijkheid en de spoken van de verbeelding.

Intussen is Brita een internationaal bekende kunstenares en zij exposeerde in Duitsland, Oostenrijk, Senegal, België, Verenigde Staten en natuurlijk Nederland.


Werk van Brita Seifert

«
»