Engelien & Freek Dam

“Wij willen de vrolijke kant van kunst laten zien, mensen blij maken!”

Engelien is al vanaf haar tienerjaren creatief. In 1998 is zij begonnen met het volgen van beeldhouwlessen bij o.a. Felix van Breughel en Renee van de Wiel. Tijdens deze lessen ontdekte ze dat zij het hakken in steen zo geweldig vond dat ze niet meer kon stoppen. En zo is haar grote passie geboren.

Zij haalt de inspiratie uit de steen zelf, de ideeën ontstaan al tijdens het uitzoeken van de stenen. Ze maakt beelden met abstracte en organische vormen en zo ontstond in 2007 haar KMEK serie: ‘KMEK staat voor ‘Kunst Met Een Knipoog’.

Dit zijn dieren, meestal eenden, waarvan de koppen altijd voorzien zijn van een glimlach.

Haar vrolijke KMEK’ s worden in elkaar gezet door Freek, haar echtgenoot. Hij heeft in zijn tienerjaren tekenles gehad op de Famous Artists School en daarnaast heeft hij workshops gevolgd in boetseren en beeldhouwen o.a. bij Ben Blaauw.

Na zijn werkzame leven in de IT is Freek ook dagelijks gaan beeldhouwen en sinds een aantal jaren werken zij samen onder de naam EDSCULPTUREN. Samen werken ze aan de vrolijke KMEK’s en daarnaast heeft Freek ook een voorkeur om portretten te beeldhouwen. Hier geeft hij op zijn geheel eigen wijze invulling aan.


Werk van Engelien & Freek Dam

Er komen geen kunstwerken overeen met de selectie.