Jeroen van de Brug

“Ik zoek in de uitvoering van mijn stukken naar het spel van licht en kleur waartoe vooral het gebruik van dik glas/kristal zich uitstekend leent”

 Na de middelbare school heeft Jeroen aan de Rietveld Academie o.a. sieraad ontwerpen gestudeerd en heeft daarna in Schoonhoven de juweliers opleiding afgerond. Hij is daarmee o.a. goudsmid en edelsteenkundige. 

Jaren geleden kwam hij in contact met de glaskunst. Hij maakte kennis met diverse glaskunstenaars en hij liet zich uitvoerig voorlichten door diverse meester glasblazers zoals Neil Wilkin, Marek Bartko en verschillende Nederlandse kunstenaars en ateliers. 

 Na het volgen van workshops glasblazen in Leerdam en een workshop vlakglaskunst bij Van Tetterode in Amsterdam is Jeroen weer driftig gaan ontwerpen. Dit keer in geblazen en daarna vaak in de uiteindelijke vorm geslepen glas. 

Zijn geesteskinderen zijn uitgevoerd en vormgegeven door meester glasblazers Richard Price of Marek Bartko en slijper/polijster Paul Groot of Albert Seubring. Tegenwoordig werkt hij vooral met de meester glasblazer Gert Bullée. 

Hij is altijd aanwezig om het gestalte geven aan zijn ontwerpen te begeleiden en te sturen. 


Werk van Jeroen van de Brug

«
»