Meg den Hartog

“ik teken en schilder mijn hele leven al, ik wil niet anders!”

Meg heeft veel ervaring en mensenkennis opgedaan door verschillende carrières in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en meerdere opleidingen op het gebied van psychologie. Hierdoor, gecombineerd met haar teken- en schildertalent, schildert ze graag mensen.

Portretten boeien haar, ze is in staat karakters en emoties van mensen over te brengen. Meg wisselt portretten en mensen graag af met stillevens, waarin echt verstilling zichtbaar en voelbaar is. Ze schildert bijzonder graag stoffen en kant en gebruikt de zogenaamde ‘stricheltechnik’ ; schilderen met hele dunne streepjes die ze geleerd heeft van Poen de Wijs. Ook gebruikt ze de oude techniek van laag over laag schilderen, in een afwisseling van dekkende en transparante verf.

Omdat ze heel dun werkt, zitten op sommige plekken van haar schilderijen soms 40 - 50 laagjes verf. Een aparte tak is de goud-serie: Meg plakt bladgoud op paneel of linnen en beschildert dat met oostindische inkt, olieverf of acrylverf of combinaties daarvan. Ze schildert daarbij de schaduwen, zodat het goud van de ondergrond het licht is wat op de voorstelling schijnt.


Werk van Meg den Hartog

«
»