Nora van Klingeren

Amsterdam, 1956

“Ik wil de combinatie van het harde staal en het zachte vilt verder uitdiepen tot een mooie balans tussen staal en stof ontstaat”

Nora maakt wandkleden van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde.
Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.

Het begint altijd met iets waardoor ze geïnspireerd raakt en daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens bedenkt ze wat ze ongeveer wil maken en maak daar een ruwe schets van.  Je zou kunnen zeggen het verhaal dat ze wil vertellen. Hierna volgt het zeefdrukken van de zijde, het schilderen van de zijde, het neerleggen van zijde en wol en tot slot het aan elkaar vilten.

Nora is opgeleid als architect en na een carriere in het bedrijfsleven heeft zij een zijstap gezet en is zij bij de Vrije Academie met diverse technieken in aanraking gekomen waaronder lassen en vilten.
“Vilten is een magisch proces. Ik vind de structuur van stof ook mooi en dat je het met zijde kunt combineren. Ik sluit niet uit dat ik staal en vilt in de toekomst ga combineren.”


Werk van Nora van Klingeren

«
»