Jos Out

Mijn werk is blijvend onderzoekend

 Naast het werk als coach/trainer is Jos beeldend kunstenaar.

Ze leert van het maken van een beeld, gefascineerd door ieder maakproces dat steeds weer anders is. Het kunstzinnig scheppen begint met aftasten. ‘Welk materiaal ga ik gebruiken en wat heb ik te vertellen. Hoeveel ruimte biedt een steen? Beeldhouwen is vormgeven door materiaal te verwijderen. Iets dat is weggehakt kan niet meer worden teruggehaald, in die zin is beeldhouwen confronterend, elke handeling heeft consequenties’.

 Het begrip Polariteit, als essentieel onderdeel van ons bestaan, probeert Jos in haar werk tot uitdrukking te brengen. De zachtheid van het beeld in relatie tot de hardheid van de gebruikte materialen. Er is geen facet van het leven te verzinnen of je kunt er twee tegenpolen van benoemen. Maar weten heeft geen waarde zolang je dat ook niet ervaren hebt. Je kent geen dag zonder nacht of zwart zonder wit.

 Jos heeft de vierjarige opleiding  VABK, Vrije Academie Beeldhouw Kunst, gevolgd en een opleiding tot Kunstzinnig counselor.  Daarnaast volgde zij diverse cursussen en werkstages  in binnen en buitenland zoals in Zuid-Afrika (Neue Bethesda) en Italië (Pietrasanta). Jaarlijks werkt zij een paar maanden in Italië.


Werk van Jos Out

«
»