Anita Ammerlaan

(1976) 

“…van dichtbij zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt in mijn schilderijen…

Anita heeft altijd al een passie gehad voor kunst, tekenen en schilderen en op haar 16e werd dit steeds serieuzer. Zij volgde de opleiding Autonome kunsten 2D aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam. 

In 1997 startte zij met het schilderen van de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom, dit deed zij op figuratief/ realistische wijze. In 1999 studeerde Anita af aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam met schilderijen, foto’s en korte video. 

Vanaf 2011 schildert Anita haar zogenaamde ‘Lightscape’-schilderijen. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen.  Het zijn typische werken die je ook van dichtbij zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. In eerste instantie waren het landschappen die al doende ontstonden. In 2012 kwam haar rode draad, de koe, weer terug in haar schilderijen, dit keer in combinatie met de kleurrijke schilderijen. 


Werk van Anita Ammerlaan

«
»