Catrien Dirkmaat

“Warmte, liefde en kleur wil ik meegeven met de verf, ik stel mij open voor het “Licht” en laat mij graag meenemen op mijn reis met  verf en doek”

 Catrien schildert prachtige grootformaat schilderijen geïnspireerd door de natuur. Steeds terugkerend zijn de karakteristieke bloemvormen die in haar spel abstracter of realistischer worden net wat de verf van haar vraagt.

Zij is opgegroeid tussen de bloembollenvelden aan de kust en de fruitbomen in de polder, deze imprint bespiegelen haar liefde voor kleur. Ze schildert met penseel, plamuur- en paletmessen met losse krachtige toetsen in verfijnde, verrassende kleurcombinaties in zowel olie- als acrylverf. Met een schijnbaar groot gemak raakt ze het doek op de juiste plaats. Opvallend aan het werk van beelden kunstenaar  Catrien is het bijzondere kleurgebruik en de sterke dynamiek. Zij schildert meestal op muziek en dat verklaart de beweging en het bijzondere ritme in haar werk. 

Zij neemt alle vrijheid om uitdrukking te geven aan haar gevoel en emoties die haar voortdrijven en aandrijven in haar schilderkunst.


Werk van Catrien Dirkmaat

«
»