Hetty Branderhorst

‘Ik wil dat mijn werk een gevoel van vrijheid geeft’

Werk zonder titel. Vreemd? Nee. Hetty Branderhorst heeft er een bedoeling mee. Ze wil de toeschouwer de vrijheid geven om het werk zelf te interpreteren: “Ik wil dat mijn werk een gevoel van vrijheid geeft. Mensen moeten die vrijheid ervaren. Dat is de reden dat ik geen titels geef aan mijn werk.” Vrijheid is sowieso leidend in Hetty’s werk; je moet haar werk niet alleen zien, maar juist ook ervaren. Bovendien kunnen veel van haar schilderijen zowel horizontaal als verticaal gezien worden.

Het is duidelijk dat de natuur een grote inspiratiebron is voor Hetty. Of zoals ze het zelf omschrijft: “De natuur is mijn drijfveer bij mijn zoektocht naar harmonie.” En dat is wat schilderen voor haar persoonlijk ook betekent: schilderen is creëren, zoeken naar balans en harmonie, spelen met vorm en kleur, in verroering raken.

De basis voor ieder schilderij is olieverf op linnen. Hetty: “Ik houd van de puurheid van olieverf. Soms dik aangebracht en dan weer verfijnd uitgewerkt. Ik gebruik hiervoor zowel kwast als paletmes. Grove structuren worden soms versterkt door het gebruik van hout en papier. Het resultaat zijn levendige schilderijen met soepele, organische vormen waar altijd beweging in zit.“


Werk van Hetty Branderhorst

«
  • 1406

   1406

   Hetty Branderhorst

   € 1.550,00
  • 1405

   1405

   Hetty Branderhorst

   € 850,00
»