Lieve Heyvaert

Kunst is voor mij het meest zinvolle antwoord op het leven, daardoor vind ik hier een plaats van mijn wezen in het universum” 

Lieve groeide op in het iconische huis te Destelbergen bij Gent, ontworpen door haar oom (architect-minimalistisch kunstenaar) René Heyvaert. Tot op vandaag is Lieve nog steeds sterk beïnvloed door René's artistieke visie. Voor haar was het vanzelfsprekend om zich als jonge vrouw in te schrijven bij de Gentse kunstacademie.

Zij durft, experimenteert en blijft geboeid door heel vrije vormen, alsook meer strakke vormgeving. Met haar intuïtie maakt ze er een boeiend geheel van. Een serie interessante beelden met fel kleurgebruik en open composities, die een coherent geheel vormt.

Lieve kijkt naar de dingen achter de dingen, de stilte en de leegte, het innerlijke gevoelsleven van de mens. Ze probeert het onzichtbare zichtbaar te maken. 

De eindeloze verborgen energie die zich tot vorm kan transformeren, de vorm die opnieuw overgaat naar energie: de natuur, de architectuur en emoties zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen. 


Werk van Lieve Heyvaert

«
  • ZT A

   ZT A

   Lieve Heyvaert

   € 495,00
  • ZT B

   ZT B

   Lieve Heyvaert

   € 450,00
  • ZT C

   ZT C

   Lieve Heyvaert

   € 450,00
»